ALLT DU BEHÖVER VETA OM ATT VÄLJA BÅGAR

5 tips för att hitta de perfekta bågarna för
dina glasögon online

När det gäller att välja ett par glasögon är alternativen oändliga och du kan känna dig överväldigad av alla valmöjligheter. Målet är att hitta ett par som passar dig och dina behov och som gör att du känner dig bekväm i din vardag. Som tur är finns vi här för att guida dig genom djungeln av alternativ, så att du kan hitta din perfekta passform. Vi går igenom allt från att välja en lämplig ram, rätt sorts linser och vad du bör tänka på innan du slutför ett köp. Fortsätt att läsa för att lära dig mer.

BÅGARNA

Att välja rätt storlek för dina bågar

Först och främst är det viktigt att hitta rätt storlek för dina bågar. Om du har några glasögon eller solglasögon hemma som sitter bra kan du mäta dem för att hitta din storlek. Mät helt enkelt avståndet mellan de bredaste hörnen på framsidan, från vänster övre hörn till höger övre hörn. Om inga av dina nuvarande glasögon passar bra, eller om du bara vill dubbelkolla dina mått, kan du följa vår guide om hur du mäter din perfekta bågstorlek hemma.

Hur du mäter din bågstorlek hemma

1. Hitta en linjal eller ett måttband

2. Ställ dig framför en spegel och mät avståndet mellan dina tinningar i centimeter. Helst ska näsan inte störa mätningen, så försök att mäta precis under ögonbrynen utan att böja måttbandet för mycket. Kom ihåg att mäta från den bredaste punkten på dina tinningar.

3. Använd mätningen som en vägledning för rambredden. Bestäm vilken av följande kategorier som passar dig bäst: "Smal", "Medium" eller "Bred". Välj din bredd i filtret när du bläddrar bland våra kollektioner.

Vilka bågar passar mitt ansikte?

Formen på ramen är en viktig aspekt att ta hänsyn till när du letar efter ett par glasögon som passar dina egenskaper. Det finns inget givet svar på frågan om vilken form som är lämplig; vi har alla olika egenskaper som vi vill framhäva och betona. Ett bra tips är att tänka på ditt allmänna uttryck, du kan till exempel ha ett runt ansikte med kantiga drag. Därför bör du alltid följa din egen smak när det gäller vilken form du gillar och vilket uttryck du vill ha. För att göra det lättare för dig har vi kategoriserat några ansiktsformer och matchat dem med bågar som vanligtvis passar dessa typer av ansiktsformer. Är du osäker på din ansiktsform? Följ vår snabbguide för att upptäcka vilken ansiktsform som ligger närmast din:

1. Dra bort håret från ansiktet

2. Stå rakt och placera ditt ansikte direkt mot en spegel

3. Titta noga på den övergripande formen och konturerna av ditt ansikte, huvud och hårfäste

4. Tänk på vilken form som närmast liknar ditt ansikte

Bruna spräckliga och silvriga runda glasögon ligger på ett beiget bord

Hur väljer man rätt färg på glasögonbågarna?

Precis som med formen är färgen på dina glasögon helt upp till dig, och möjligheterna är oändliga! Oavsett om du vill ha ett minimalistiskt och neutralt par eller om du gillar att leka med färger är det inte lätt att hitta rätt nyans för din hudfärg. Ett bra tips är att börja med att undersöka dina drag. Om du har ljusa drag är det ofta mer smickrande med mjukare nyanser, eftersom de mörkare kan bli dominerande och hårda. Om du däremot vill göra ett statement ger en mörk nyans dig den coola, edgy vibben. Med mörkare drag kan ramar med mörkare färger ge dig den där extra definitionen och hindra dig från att se utspolad ut. Vissa människor tvekar inför att välja färgade ramar. De glömmer dock ofta att färger också kan vara neutrala och mångsidiga. Dämpade blå, gröna och röda färger gör underverk om du känner dig lite tråkig, samtidigt som de ger dig full frihet att välja kläder och tillbehör. I slutändan är det din önskade look som räknas, så använd gärna din kreativitet och smak när du väljer det perfekta paret.

Vilket material ska du välja för dina glasögon?

En av de viktigaste faktorerna när det gäller att välja glasögon är valet mellan acetat, gummi och metall. De ger alla olika känslor och bärbarhet. Som utgångspunkt är acetat och gummi väldigt lika varandra. De har sällan nässkydd och är ofta tjockare än metallbågar. Den största skillnaden mellan de två är finishen; acetatramarna har ett glänsande utseende och känsla, medan gummiramarna är matta och, naturligtvis, gummiaktiga. Acetat- och gummibågar finns i alla möjliga färger och mönster, ett av de mest populära är det bruna sköldpaddsmönstret. Metallramar är också ett populärt alternativ. De har justerbara näsdubbar, vilket gör dem lättare att justera om du har en platt eller bred näsbrygga. Personer som tycker att acetat- och gummibågar är lite för dominerande känner sig ofta mer bekväma med metallbågarnas smala karaktär. Metallbågar har dock inte lika många färg- och mönstervariationer i jämförelse med acetat- och gummiglasögon. metallbågar kommer vanligtvis i enkla färger som guld, pistol, silver, svart och blått.

LINSERNA

Hur starka läsglasögon behöver jag?

Visste du att när vi blir äldre ökar vår krävda lässtyrka? *Våra ögon försämras gradvis vid 35-45 års ålder. Vid denna tidpunkt kan vi märka att vi börjar få svårare att läsa små texter, särskilt i svag belysning. Bespara dig själv kampen och skaffa ett par läsglasögon tidigt - du kommer inte att ångra dig! Den styrka du behöver till att börja med börjar vanligtvis vid +1,0 och kommer långsamt att öka under de kommande 10-15 åren. För de flesta av oss stabiliseras styrkan vid cirka +2,0 till+2,50. Om du är osäker på din styrka kan du kolla in vårt vägledande syntest - det är snabbt och enkelt! Du kan göra det hemma hos dig själv och det är helt gratis

*Om du inte har haft ett tidigare recept.

Syfte

Vilken typ av glasögon behöver du? Vill du ha glasögon som skyddar dina ögon mot solen och blå ljuset från skärmar eller vill du ha ett par nya läsglasögon? Hos Luxreaders kan du välja mellan solglasögon, glasögon för blått ljus och läsglasögon i olika stilar. Du kan få alla med dina specifika krav på styrka, och om du har svårt att välja kan du få 3 par för 599 kronor.

Läsglasögon av dansk design

Vi har ett brett utbud av läsglasögon i gummi, metall och acetat. De finns i en mängd olika nyanser och färger, med en minimalistisk, skandinavisk design. Vi erbjuder styrkor från +1,0 till +3,5. Det går snabbt och enkelt att köpa läsglasögon online hos Luxreaders.

Designer blue light glasögon

Glasögon mot blått ljus är ett måste för vår moderna livsstil. Våra terminalglasögon är gjorda för att skydda dina ögon från det skadliga blå ljuset från skärmarna. Du kan få dem utan styrka och helt enkelt njuta av fördelarna med blå ljusfiltret, eller med en styrka som passar ditt personliga behov. Våra glasögon mot blått ljus är moderna och eleganta, med ett brett urval av stilar och färger.

Solglasögon

Solglasögon är alltid en bra idé. Det är alltid viktigt att skydda ögonen från UV-exponering, och med ett par solglasögon från Luxreaders kan du också förbättra din look. Våra solglasögon är anpassade med linser i kategori 3, vilket är den täckning du hittar i de flesta solglasögon, eftersom den är perfekt för ljusa förhållanden, men inte för mörkt för halvmolnigt väder. Linserna är också UV400-certifierade vilket innebär att de skyddar dina ögon från alla typer av UV-strålar och har högre krav än den vanliga CE-certifieringen.

INNAN DU HANDLAR

Erbjudande

Innan du checkar ut ska du försäkra dig om att du har fått det bästa erbjudandet. Hos Luxreaders kan du köpa ett par för 299 kr, eller ännu bättre - kombinera 3 par för endast 599 kr med fri frakt inkluderad. Om du inte är i behov av tre par, kanske någon du bryr dig om behöver ett par nya solglasögon eller läsglasögon? Du kan alltid få ett par för 299 kr, och det gäller hela vårt sortiment. Tips: Se till att prenumerera på vårt nyhetsbrev för att få de senaste nyheterna och uppdateringarna.

Alltid fria returer hos Luxreaders

Det är enkelt och smidigt att beställa glasögon online. Att beställa dem hos Luxreaders är ännu enklare! Vi skickar en returetikett med varje beställning så att du enkelt kan returnera din beställning gratis och få pengarna tillbaka. Det enda du behöver göra är att leverera paketet till ditt närmaste postombud, så tar vi hand om resten. Vill du göra ett byte? Det är inga problem. Det är bara att returnera din beställning, få pengarna tillbaka och beställa dina nya favoriter när som helst.