Vi vill ändra på sättet som
du köper dina läsglasögon på

Lätta glasögon

Miljövänligt

Flexibla bågar

Utvalda material

Luxreaders historia

Luxreaders är ett danskt företag som har sina rötter i Köpenhamn. Företaget är grundat med ambitionen att digitalisera inköp av läsglasögon och slopa föreställningen om att läsglasögon ofta har en låg kvalitet, och därmed är ett tråkigt inköp som bara måste göras. För att ändra på detta har vi producerat högkvalitativa men prisvärda läsglasägon med snygg design.   

En ny metod för läsglasögon

Vårt företag strävar efter att erbjuda en enkel upplevelse. Inga fler köer, inga fler som nöjer sig med billiga glasögon som ändå aldrig håller eller passar bra. Även om vårt företag är online värnar vi fortfarande om aspekten av en personlig shoppingupplevelse hos oss. Vår kostnadsfria returpolicy tar bort den risk som ofta förknippas med online-shopping, så att våra kunder kan lita på en säker och lättanvänd plattform när de köper glasögon. Det här är bara början på revolutionen av hur vi köper glasögon - på det smarta sättet!

Bruna spräckliga och silvriga runda glasögon ligger på ett beiget bord
fyra solglasögon i olika stilar ligger på ett blått och beiget bord.

Vår erfarenhet från den optiska branschen har visat att marknaden i hög grad styrs av inköp via bensinstationer, stormarknader och liknande. Dessa butiker fokuserar till stor del på låga priser, höga marginaler och inget intresse för kundanpassning när det gäller din passform, stil och kvalitet. Det ändrar vi på! Vår passion för minimalistisk, skandinavisk design är det viktigaste elementet som uttrycks genom våra skräddarsydda glasögon. Alla våra glasögon designas i Danmark, där vi ägnar vårt arbete åt att förena nya trender med traditionell och klassisk design.

Hög kvalitet

Våra glasögon

Vi har satt ribban högt med noggrant utvalda material som normalt används vid tillverkning av dyra designerglasögon. Dessutom har vi utvecklat lättviktslinser som gör glasögonen lätta och bekväma att bära. Våra glasögons hållbarhet och komfort är en absolut nödvändighet, eftersom daglig användning vanligtvis innebär att de tas på och av många gånger, vilket ställer höga krav på kvalitet.

Dansk design

Vår design

Vår passion för autentiska glasögon är den grundläggande beståndsdelen i vår design. Alla läsglasögon designas i Danmark, där vi arbetar hårt för att kombinera nya trender med traditionell och klassisk design. Målet är att skapa uttrycksfulla läsglasögon som är mer än ett nödvändigt ont.

De är inte "bara" läsglasögon. Vi tycker att glasögon ska uttrycka din personlighet - precis som resten av din garderob gör.

Enkelt och digitalt

Det är ganska vanligt att många av oss köper vårt första par läsglasögon några år för sent, eftersom behovet av dem ofta uppstår tidigare (än förväntat). Det kan finnas olika anledningar till detta, men vi förstår att du som är nybörjare kan vara osäker på när eller hur du ska börja. Vi hjälper dig gärna tidigt i processen om du behöver läsglasögon och vilka som passar dina behov.

För att hjälpa dig har vi utvecklat en virtuell utprovning och ett online-ögontest så att vi kan göra en välgrundad bedömning av vilka glasögon du kan behöva. Med vår virtuella utprovning kan du se vilka glasögon som är rätt för dig.

Att köpa glasögon online ska vara riskfritt. Vi erbjuder en enkel och kostnadsfri returlösning. Packa bara glasögonen i paketet som du fick dem i och klistra den bifogade returetiketten på paketet så återbetalar vi dig. Helt riskfritt!

Dela med dig av dina erfarenheter

Hjälp oss att bli bättre

Vi älskar att få feedback från våra kunder - både beröm och kritik! Du är mer än välkommen att lämna en kommentar eller recension om din upplevelse hos oss. På så sätt kan vi bli ännu bättre på att tillverka och skräddarsy de bästa läsglasögonen och kundupplevelserna.