Vi vill ändra på sättet som
du köper dina läsglasögon på

Lätta glasögon

Miljövänligt

Flexibla bågar

Utvalda material

Luxreaders historia

Luxreaders är ett danskt företag som har sina rötter i Köpenhamn. Företaget är grundat med ambitionen att digitalisera inköp av läsglasögon och slopa föreställningen om att läsglasögon ofta har en låg kvalitet, och därmed är ett tråkigt inköp som bara måste göras. För att ändra på detta har vi producerat högkvalitativa men prisvärda läsglasägon med snygg design.   

Vi har många års erfarenhet från optisk industri och har därför kunnat konstatera att försäljningen av läsglasögon i stor uträckning drivs av bensinmackar, livsmedelsbutiker eller liknande. Dessa företag fokuserar i stor utsträckning på låga priser, höga marginaler och en hög säljfrekvens. Resultatet är fula läsglasögon med dålig kvalitet. Vi vill ändra på det!

Bruna spräckliga och silvriga runda glasögon ligger på ett beiget bord
fyra solglasögon i olika stilar ligger på ett blått och beiget bord.

Vi använder noggrant utvalda material, som normalt används för dyra designerglasögon. Dessutom har vi utvecklat lätta linser som gör läsglasögonen lätta och bekväma. Det är något som är viktigt när det gäller läsglasögon, eftersom du vanligtvis tar av och på glasögonen många gånger dagligen. Det ställer i sin tur krav på kvalitet.

Vår designs

Vår passion för eleganta glasögon är ett grundelement i vårt koncept. Alla glasögon är designade i Danmark, där vi arbetar intensivt för att förena nya trender med traditionell och klassisk design. Målet är att skapa uttrycksfulla läsglasögon som är mer än bara ett par läsglasögon.

Vi har skapat läsglasögonen som ska kunna uttrycka din personliga stil. Precis som alla andra saker du har i din garderob.

Enkelt och digitalt

Många människor köper deras första par läsglasögon alldeles för sent. Det finns många skäl till detta. Det vill vi ändra på genom att göra det lättare att köpa läsglasögon online. Vi har tagit fram en virtuell try on funktion, ett vägledande syntest samt en stilguide som du kan använda för att få svar på vilka glasögon passar dig bäst.

När man köper glasögon online måste det vara riskfritt. Därför erbjuder vi en gratis och enkel returlösning, där du enkelt skicka tillbaka glasögonen om de inte passade dig. Returetikett följer alltid med paketet för att göra det lättare för dig att returnera.

Vi älskar att få feedback på våra produkter, både positivt och negativt. Du är mer än välkommen att berätta om din upplevelse av våra läsglasögon. På så vis kan bli ännu bättre på det vi gör.