Blue light glasögon

Skydda dina ögon mot det blåa ljuset från dina skärmar

Håller dig fokuserad

Filtrerar 30% av det blåa ljuset

Minskar risken för huvudvärk

Förbättrar din sömn

Stil och hälsa kombinerat

Gör en skillnad för dig själv med
Blue light glasögon

EFFEKTEN AV BLÅTT LJUS

Vad är blue light glasögon?

Blue light (blått ljus) är en del av det synliga ljusspektrum som det mänskliga ögat kan se, mer känt som färger. Olika färger avger olika energi och är kända för att påverka oss på olika sätt. Blue light är den mest energirika strålningen, som är känd för att öka människors uppmärksamhet, reaktionstid och humör. Ungefär en tredjedel av allt synligt ljus faller in i kategorin hög synlighet, vilket är vad vi kallar "blått ljus" - med andra ord är det inte bara färgen blå i sig, utan även alla andra nyanser av blått, som indigo, lila och turkos.

Solljus är en viktig källa till naturligt blue light som vi människor behöver för att hålla oss vakna - det hjälper oss att kontrollera vår dygnsrytm. Å andra sidan, och som ett resultat av den digitala tidsåldern, har vår exponering för blått ljus ökat dramatiskt, vilket innebär att vi är överexponerade för blue light. Kort sagt utsätts vi för mer än vad som är naturligt och hälsosamt för våra ögon och hjärnor. Lyckligtvis blir vi alltmer medvetna om hur våra digitala skärmar påverkar oss negativt. Detta innebär att vi nu är redo att prioritera våra hälsobehov.

FÖRBÄTTRA DIN ÖGONHÄLSA

Hur skyddar jag mina ögon från blue light?

Det rekommenderas att minska antalet timmar framför skärmen, särskilt på kvällen och natten. Det är också bra att justera inställningarna på dina digitala enheter så att de ändrar sin färgvisning under de sena timmarna så att de avger mindre blue light under den period du vill ha. Att minska skärmtiden är dock inte det lättaste att göra, och därför väljer många att i stället använda glasögon mot blue light. Det är ett enkelt och billigt sätt att skydda dina ögon och din kropp från de negativa effekterna av blå ljusstrålning, och rekommenderas till och med av Harvardforskare. De hävdar att blue light glasögon har positiva hälsoeffekter, som förbättrad sömncykel och sömnkvalitet, bättre fokus och minskad huvudvärk.

DE POPULÄRA SKÅDESPELARNA

Vad är det för uppståndelse kring glasögon med blue light?

Våra ögon utsätts dagligen för skadligt blue light från skärmarna på datorer, surfplattor, smarttelefoner och tv-apparater. Faktum är att de flesta av oss tillbringar mer än 8 timmar per dag på olika skärmar - och våra ögon kan inte skydda sig själva mot detta. Glasögon för blått ljus - som ofta kallas skärmglasögon, blue light glasögon eller datorglasögon - skyddar dina ögon från det blåa ljuset och du kommer snabbt att känna effekten efter en lång dag framför datorn och telefonen.

Skärmglasögon med filter för blue light har blivit mycket populära under de senaste åren, och det finns en mycket god anledning till det. Fler och fler inser att de utsätter sina ögon för en hård prövning när de sitter framför en skärm på kontoret under större delen av dagen, samtidigt som de ökar skärmtiden på kvällen på telefonen, iPaden eller framför tv:n. De många timmars skärmtid som de flesta av oss har varje dag har en negativ inverkan på våra ögon. Många upplever torra ögon, dålig sömn eller huvudvärk. Alla problem som kan kopplas till den intensiva exponeringen från blue light.

Mix & Match

Essential: 3 for 699kr
Premium: 3 for 1299kr

inklusive fri frakt och 100 dagars returrätt.

Lätta glasögon

Miljö- och allergivänligt material

Flexibla gångjärn

Noga utvalda material

BÄTTRE SÖMN OCH ÖKAD KONCENTRATION

Fördelarna med blue light glasögon

Du kan göra underverk för din hälsa bara genom att bära datorglasögon för blått ljus när du använder digitala skärmar. Blue light glasögon finns både med och utan linsstyrka - så även om du inte behöver läsglasögon kan du skydda dina ögon mot blue light utan receptbelagda linser. Hälsosammare kroppsrutiner etableras på grund av de positiva effekterna av förbättrad sömn, mindre huvudvärk, minskad ögonbelastning vilket leder till ett större välbefinnande!

På Luxreaders har vi arbetat outtröttligt för att förena de positiva effekterna av blue light glasögon på dina ögon med ett brett urval av ramar och stilar som är både av hög kvalitet och snygga. Lyckligtvis har vi lyckats skapa ett brett utbud av modeller och kollektioner av skärmglasögon som gör att du kan se snygg ut när du sitter framför skärmen. Dessutom har vi arbetat hårt för att hålla nere vikten på glasögonen, så att du kan bära dem i flera timmar i sträck utan att ramen känns tung eller besvärar dig.

ABSORPTION AV BLUE LIGHT.

Hur fungerar läsglasögon med blue light?

Långvarig exponering för blue light, särskilt på natten, har skadliga effekter på våra ljuskänsliga celler eftersom det tränger in och skadar näthinnan vid överdriven exponering. Därför är linserna i läsglasögon belagda med ett filter som blockerar och absorberar det blå ljuset från skärmarna. Våra blue light glasögon filtrerar cirka 30 % av det blå ljuset från digitala skärmar för att skydda dina ögon från bländning. Vi förstår att det är svårt att skära ner på skärmtiden - därför har vi gjort en prisvärd lösning med våra glasögon som blockerar blått ljus.

NÅGOT SOM ALLA BORDE ÄGA

Vem ska använda blue light glasögon?

I korthet är blue light glasögon användbara för alla som tillbringar mer än en timme framför en skärm varje dag, oavsett om det är barn eller vuxna. Glasögonen är inte bara till för personer som redan använder receptbelagda glasögon. Hos Luxreaders kan du hitta blue light glasögon utan styrka och upp till styrka +3,5. Det innebär att både barn och vuxna kan använda våra blue light glasögon. Om ditt barn för närvarande inte behöver blue light glasögon med styrka har det fortfarande möjlighet att använda glasögonen utan styrka när det spelar på datorn, ipad eller mobiltelefonen, så att ögonen utsätts mindre för det blå ljus som de utsätts för i vardagen.

Utmattningsgränsen för flygvapen-forskningslaboratoriet

Harvard Business Review

"Kort sagt, anti blue light glasögon förbättrade både sömn och arbetsresultat"

Blue light glasögon - fungerar det?

Blue Light-glasögon gör precis vad de ska göra - de blockerar mycket av det skadliga blå ljuset som kommer från bland annat digitala skärmar, som många människor använder mycket i sin vardag. Många studier visar hur användning av skärmglasögon mot blått ljus kan skydda din syn och hjälpa dig till en bättre natts sömn, minskad trötthet och tendens till huvudvärk och fler goda egenskaper. Så om du vill prova ett par glasögon som har positiva effekter så fungerar definitivt dessa glasögon!

Det är ingen hemlighet att det blå ljuset från våra skärmar har en betydande inverkan på hur vi känner oss fysiskt och mentalt. Med all ny teknik kan vårt tillstånd riskera att försämras i viss mån. Därför är det bra att hitta en lösning som kan förebygga dessa utmaningar. En kund säger till exempel att han upplever mindre trötta ögon efter att ha suttit framför sin datorskärm hela dagen genom att bära skärmglasögon mot blått ljus; en annan kände att de hjälpte till att lindra viss huvudvärkssmärta som hon hade haft på sistone, och slutligen upplevde hon också att hon sov bättre på natten. Det är inte bara så att blue light glasögon lindrar trötta ögon, huvudvärk och sömnproblem när man tittar på sin telefon eller surfplatta strax före sänggåendet, de kan också bäras hela dagen.

Om du är orolig för det blå ljusets långsiktiga effekter på din syn är det dags att investera i ett par blå ljusglasögon. De kommer inte bara att hjälpa till att minska trötthet, ögonstress och sömnproblem, utan de skyddar också dina ögon från det skadliga blå ljuset från digitala skärmar och annat LED-ljus som också avges av lampor. Oavsett om du använder datorn för arbete eller nöje är dessa glasögon ett utmärkt sätt att minska belastningen på ögonen och få ut det mesta av din skärmtid med gott samvete.

När ska man använda blue light glasögon?

Blue light glasögon kan användas varje dag. Vi utsätts för blått ljus i många sammanhang. Inte bara när vi sitter framför en digital skärm, utan även i LED-lampor, till exempel lampor, utsätts vi för blått ljus. Det naturliga blå ljuset som vi utsätts för från solen är något vi behöver för att hålla oss vakna och styra vår dygnsrytm, och när det gäller solens strålar är det bättre att skydda ögonen med solglasögon. Solens blåvita strålar är viktiga källor till D-vitamin och kan behandla depressioner, men för mycket exponering kan orsaka ögoninflammation - så se till att skydda ögonen med ett par solglasögon när solen står starkt på himlen.

Få en god natts sömn och mindre huvudvärk med blue light glasögon

När det gäller vår hälsa har vi äntligen börjat uppmärksamma de saker som är viktiga. En av de viktigaste aspekterna av vårt välbefinnande är vår syn, och tack vare den ständigt ökande medvetenheten om blå ljusstrålning har vi nu ett sätt att skydda våra ögon från de skadliga effekterna av digitala skärmar.

Blått ljus är känt för att orsaka trötthet i ögonen och om man inte förhindrar eller undviker exponering för blått ljus kan det med tiden leda till andra synproblem. Genom att bära skärmglasögon för blått ljus kan du minska exponeringen för denna typ av ljus och skydda din syn.

Blue light glasögon kan bidra till att minska ansträngningen i ögonen. Om du tillbringar mycket tid med att titta på digitala skärmar som datorer, telefoner, ipad eller surfplattor kan du märka att dina ögon känns trötta och ansträngda i slutet av dagen. Detta beror på att det blå ljuset som avges från skärmen kan få våra ögon att arbeta hårdare än de behöver. Om du bär glasögon för blått ljus kan du minska belastningen och du kommer att känna skillnaden - dina ögon kommer att vara mycket mer bekväma i slutet av dagen.

Slutligen kan blue light glasögon också hjälpa dig att sova bättre. Det blå ljuset från skärmar kan störa våra naturliga sömnmönster och det kan vara svårt att få en god natts sömn.

De flesta människor är medvetna om att blått ljus kan vara skadligt för synen, men många känner inte till de exakta orsakerna, som det tyvärr finns ett antal av. Det är därför som glasögon för blått ljus har blivit ett populärt sätt att förbättra sömnkvaliteten, minska huvudvärk och trötthet samt förbättra koncentrationen. Blåljusglasögon fungerar genom att blockera blå ljusvågor, som är kända för att störa produktionen av melatonin, det hormon som hjälper till att reglera din sömncykel. Genom att bära glasögon mot blått ljus kan du - särskilt på kvällen innan du går till sängs - lura din hjärna att minska produktionen av melatoninhormonet, så att din kropp lugnar ner sig och du får en bättre natts sömn - utan att ändra dina vanor. En god natts sömn är avgörande för din allmänna hälsa och ditt välbefinnande, så glasögon med blått ljus kan vara ett värdefullt tillägg till din dagliga rutin, särskilt din kvällsrutin.