Läs din favoritbok medan du njuter av solen

Solglasögon

3 för 699kr

Linskategori 3

UV400-skydd

Skydda dina ögon

Läs i solen

Varför ska man ha solglasögon med styrka?

Njuter du av att sitta ute och läsa när solen lyser? Det gör vi med! Snygga solglasögon behöver inte bara vara en accessoar som kompletterar din personliga stil. Våra solglasögon med styrka kan också hjälpa dig att läsa. På så vis, kan du njuta av solens strålar samtidigt som att du tar del av läsglasögonens fördelar. Vi erbjuder allt ifrån klassiska rektangulära till fyrkantiga och runda solglasögon till herr och dam. Vi gör det enkelt för dig att köpa solglasögon online.

Vad är UV400?

Ultravioletta strålar är skadliga solstrålar som bland annat kan bidra till att man bränner sig, får rynkor och ökad risk för cancer. Utöver det, kan UV-strålar även ha skadliga effekter på vår syn genom att strålarna skadar ytan på hornhinnan genom grå starr eller makuladegeneration. Lyckligtvis, kan denna skada undvikas genom att använda glasögon som har rätt UV-skydd. För europeiska somrar är UV400 optimalt för att skydda dina ögon! Vi gör det enkelt för dig att köpa solglasögon med styrka och UV400.

Lätta glasögon

Miljö- och allergivänligt material

Flexibla gångjärn

Noga utvalda material

HITTA DET PERFEKTA PARET FÖR DIG!

Vilka solglasögon passar mig?

Alla ska ha de solglasögon de vill ha! Om du är intresserad av att ta reda på vilka solglasögon som passar ditt ansikte är det en bra början att känna till din ansiktsform. De flesta ansiktsformer passar in i någon av de fem huvudsakliga ansiktsformerna: Oval, fyrkantig, rund, hjärtform och triangelform.

Om du redan känner till din ansiktsform kan du snabbt hitta solglasögon som passar dig perfekt. Om du behöver mer vägledning kan du dyka ner i vår djupgående artikel "Hitta de perfekta solglasögonen".

Hjärtformat ansikte: Runda solglasögon passar bra.

Triangelformad ansiktsform: Ikoniska solglasögon kan vara en bra matchning.

Rund ansiktsform: Fyrkantiga solglasögon passar perfekt för dig.

Oval och fyrkantig ansiktsform: Kolla in våra rektangulära solglasögon.

MEST IDEALISK FÖR SOMMAREN

Solglasögon med UV 400-skydd

Solglasögon med UV 400-skydd
Solglasögon med UV 400-märkning ger dig ett nästan 100-procentigt skydd mot skadliga ultravioletta strålar. Mer tekniskt förklarat blockerar de våglängder upp till 400 nanometer. Detta inkluderar även de skadliga UV-A- och UV-B-strålarna.

Solglasögon med filterkategori 3-märkning ger hög reduktion av solbländning och bra UV-skydd. De blockerar alla UVA- och UVB-strålar samt nästan 100 % av solljuset.

Solglasögon från Luxreaders är certifierade UV 400 och indikerade kategori 3, vilket förmodligen är vad du letar efter när du letar efter solglasögon av god kvalitet.

Det rekommenderas att alltid kontrollera UV 400-märkningen och filterkategorin, när du handlar solglasögon.

Det är också en bra idé att kontrollera om solglasögonen kommer med styrka, beroende på dina avsikter med ditt solglasögonköp. Solglasögon med styrka är ett utmärkt tillfälle att skaffa läsglasögon och solglasögon på samma gång, och på så sätt kunna njuta av solglasögon med styrka i solen med en bra bok, eller på stranden när du njuter av solen samtidigt som du läser tidningen.

Välj den form på coola solglasögon som passar din stil

Attraktiv kvinna står på balkong och njuter i solen med runda Luxreaders solglasögon med styrka

Runda

Stilig man i blå skjorta står på en balkong och njuter i solen med Luxreaders fyrkantiga solglasögon

Fyrkantiga

Ung attraktiv man står utomhus och njuter av solen i rektangulära Luxreaders solglasögon med styrka

Rektangulära

Vilka är de olika typerna av solglasögonlinser?

Det finns många olika typer av solglasögonlinser och du kan hitta solglasögon för i stort sett alla tillfällen.
Polariserade linser, spegellinser, antireflexlinser, gradientlinser, fotokroma linser, receptbelagda solglasögon är bara några av dem - och de har alla olika syften. Våra solglasögon kommer med enkel styrka och är särskilt idealiska för sommaren, för att njuta av en bok eller papper utomhus.

Vilken solglasögonlinsfärg är bäst?

Färgen på solglasögonens linser är inte kopplad till en specifik UV-blockerande kvalitet. Olika linsfärger har dock en effekt på hur tydligt du ser i olika miljöer och väderförhållanden. I övrigt är det en fråga om smak och ett personligt val, som inte påverkar hur väl solglasögonlinser skyddar dina ögon från UV-ljus. Det viktiga när du handlar solglasögon är därför att kontrollera UV-skyddet. Alla våra solglasögon har UV 400-skydd utan undantag.

Är mörkare linser bättre?

Det korta svaret är nej.Det är inte skuggan eller mörkret på solglasögonlinserna som anger nivån på ögonskyddet. Det är beläggningen. Istället för att leta efter solglasögon med de mörkaste linserna, sök solglasögon som ger det nödvändiga UV-skyddet för att undvika potentiella ögonproblem. UV-ögonskydd är ett viktigt hälsoskydd. Om du köper mörka solglasögon kan det bero på personliga preferenser. Mörka linser håller ögonen dolda när du vill att de ska vara det, och det är verkligen ett bra tillägg till din nya garderob.

Är dyra solglasögon bättre?

Om du tror att ett par designersolglasögon för 400 euro ger dig det ultimata UV-skyddet kan du bli förvånad. Dyra solglasögon är inte nödvändigtvis bättre.
Det är inte bara priset du bör ta hänsyn till när du ska bestämma dig för vilket par solglasögon du ska köpa. Priset har inget att göra med dess UV-skyddande egenskaper. Det är sant att de flesta kvalitetssolglasögon uppfyller bestämmelserna, men vissa dyra designade solglasögon skyddar inte dina ögon från alla UV-strålar.
Därför bör du alltid se till att solglasögonen lever upp till förväntningarna om ett UV 400-skydd åtminstone.

Förlorar solglasögon sitt skydd med tiden?

Solglasögonlinser förlorar inte plötsligt sin UV-filterförmåga, men de kommer att förlora sitt UV-skydd med tiden, beroende på hur mycket du bär dem i solen. Därför beror svaret på frågan "hur ofta ska du byta ut dina solglasögon?" egentligen på hur ofta du bär dina solglasögon. Som en allmän regel bör du byta ut dina solglasögon vartannat till vart tredje år. Det är bra att utnyttja vårt 3-par-erbjudande, så att du kan ha dina solglasögon länge innan du behöver skaffa ett nytt par.