Vad är terminalglasögon och vad är de bra för?

Vad är terminalglasögon och vad är de bra för?

Arbetskulturen och arbetsmiljöerna har förändrats mycket under de senaste årtiondena. I dag arbetar de flesta av oss framför skärmar cirka 8 timmar om dagen. Tillsammans med uppkomsten av nya arbetsvanor har det dykt upp arbetsrelaterade hälsoproblem som tidigare var mindre vanliga. Arbete framför en dator kan leda till ansträngda ögon, huvudvärk nacksmärta och kan till och med leda till sömnlöshet.

Hur du hindrar dina glasögon från att imma i kylan

Hur du hindrar dina glasögon från att imma i kylan

När det kalla vädret slår till kan det vara en utmaning att hålla dina glasögon från att imma. Under de varmare tiderna på året upplever vi vanligtvis inga större problem med våra glasögon, men när vintern slår till möter vi ofta problemet med att glasögonen imma när temperaturen är låg.
Hur man hittar de perfekta glasögonen för grått hår - en komplett guide

Hur man hittar de perfekta glasögonen för grått hår - en komplett guide

Som ordspråket säger: "Ju äldre du blir, desto klokare blir du". Och med den visdomen kommer insikten att grått hår är en naturlig del av åldrandet, och medan vissa väljer att färga håret för att dölja de irriterande silverstråna, omfamnar andra sina gråa lockar.
Trender för glasögon för män 2022

Trender för glasögon för män 2022

Letar du efter de senaste glasögontrenderna för män? Sök inte längre. I år ser vi en återkomst av retroinspirerade bågar, där tunn metall och runda former är särskilt populära. En annan stor trend är överdimensionerade ramar, perfekta för att göra ett uttalande. Och sist men inte minst, genomskinliga färgade ramar ger en touch av lekfullhet till vilken outfit som helst.
Hur du rengör dina glasögon - Do's and don'ts

Hur du rengör dina glasögon - Do's and don'ts

När du bär dina glasögon med eller utan styrka mycket blir de naturligtvis smutsiga och utsätts för damm, smuts eller till och med naturliga element, och de kan lämna spår på dina designglasögon. Glasögon är känsliga synkorrigerande anordningar eller tillbehör och de måste rengöras noggrant för att du ska kunna få ut det mesta av dem. Men hur kan du rengöra dina glasögon ordentligt och vad ska du INTE göra?

Vad är UV-strålar och varför är de skadliga för ögonen?

Vad är UV-strålar och varför är de skadliga för ögonen?

Förutom att orsaka skador på huden, vilket de flesta av oss förmodligen redan har upplevt eller åtminstone hört talas om i form av solbränna, kan UV-strålar även skada våra ögon. Men vad exakt är UV-strålar och hur kan du se till att skydda dina ögon mot skador som orsakas av dem?

Behöver jag glasögon?

Behöver jag glasögon?

Upplever du ofta torra ögon eller huvudvärk när du försöker tyda vad som är suddigt i din syn, om ett föremål är långt eller nära avgör hur tydligt du kan se det? Har du undrat varför jag har ont i ögonen när jag vaknar? Har du svårt att tyda vad som händer härnäst i din favoritbok, för trots att du ständigt kisar med ögonen är det svårt att läsa och du undrar vad som orsakar dubbelseende?

Historien om aviatorglasögon

Historien om aviatorglasögon

I och med att den nya filmen Top Gun nyligen släpptes har aviatorglasögon, som gradvis har blivit populära igen, fått sitt välförtjänta strålkastarljus. Dessa solglasögon med metallram har gjorts populära sedan 1940-talet och fortsätter att åtnjuta sin berömmelse för sin funktionalitet och djärva stil. Men förutom att ha inramat många kändisars ansikten har dessa aviatorsolglasögon haft en intressant historia.
Hitta dem perfekta solglasögonen

Hitta dem perfekta solglasögonen

Våren är här och sommaren närmar sig med stormsteg. En kall dryck vid vattnet och en varm sommarbris. Låter det bra? Självklart, men glöm inte bort ett par snygga solglasögon, som är ett måste under en fin, solig sommardag. De skyddar inte bara dina ögon och minskar rynkorna, utan är också en del av din outfit! 

Glasögonmode 2022

Glasögonmode 2022

Känslan av nyklippt hår eller ett besök hos kosmetologen. Jag är säker på att du känner igen den känslan! Har du tänkt på hur fyrkantiga glasögon, runda metallglasögon eller kanske glasögon med klar bård också skulle kunna förvandla din look? Kanske undrar du vad den aktuella glasögontrenden är? Oroa dig inte, Luxreaders har svaret på 2022 års glasögontrender.

Hållbarhet

Hållbarhet

Vi är på väg mot en hållbar framtid. Vi strävar efter att göra vår del för att minska den negativa påverkan på vår planet. En central del är att kommunicera och säkerställa medarbetarnas engagemang.

6 tips for att hitta de perfekta bagarna for dina glasogon online

6 tips for att hitta de perfekta bagarna for dina glasogon online

När det gäller att välja ett par glasögon är alternativen oändliga och du kan känna dig överväldigad av alla valmöjligheter. Vi går igenom allt från att välja en lämplig ram, rätt sorts linser och vad du bör tänka på innan du slutför ett köp. Fortsätt att läsa för att lära dig mer.