Hur du tyder ditt glasögonrecept - Luxreaders.se

Hur du tyder ditt glasögonrecept

Du är redo att beställa ditt första par glasögon och äntligen få uppleva en skarp och klar syn igen - men plötsligt inser du att du inte har en aning om vilken styrka du ska beställa. Oroa dig inte! Vi är här för att hjälpa dig. Här är en enkel guide till det förvirrande synintyget som du fick från din optiker.
Frederik Thiele: En man med ett glasögonuppdrag - Luxreaders.se

Frederik Thiele: En man med ett glasögonuppdrag

Frederik Thiele har beslutat att han vill erbjuda stilfulla läsglasögon direkt hem till kunderna. Ideén föddes när han såg potentialen i den lilla hörnan längst in i hans butik på Köpenhamns flygplats. Frederik Thieles fick inte sin passion för glasögon från främlingar i hans butik. Som Frederiks efternamn avslöjar, var han född in i familjen Thieles verksamhet som säljer glasögon.
Presbyopi: Åldersrelaterad långsynthet - Luxreaders.se

Presbyopi: Åldersrelaterad långsynthet

Om det börjar bli ett irritationsmoment för dig att läsa mindre texter, då det kräver mer av dig än vanligt, kan det vara dags för dig att börja fundera på glasögon. Presbyopi är ett naturligt tillstånd som innebär minskad elasticiteten i ögat. 
10 myter om glasögon och ögon - Luxreaders.se

10 myter om glasögon och ögon

"Att använda felaktig styrka på dina glasögon kan skada dina ögon", "Genom att äta morötter kan du förbättra din syn", och "Att läsa i svag belysning kan skada dina ögon" är några av det kändaste myterna om ögon och glasögon. Här kommer vi ge dig alla de rätta svaren...
Förstå skillnaden mellan: Blue light och datorglasögon - Luxreaders.se

Förstå skillnaden mellan: Blue light och datorglasögon

"För att förtydliga - "blue light glasögon" är ett finare ord för glasögon med ett blått ljusfilter. Filtret filtrerar bort skadligt ljus som kommer från dina skärmar. Läs mer om blue light glasögon hos oss på Luxreaders..."