En tydligare syn på hållbarhet

Vårt ansvar

Vi anser att ansvar handlar om att prioritera planeten, våra produkter och våra partners. På Luxreaders är vårt mål att driva en verksamhet som gynnar både miljön och samhället.

Miljövänliga initiativ

Vi minskar pappersförbrukningen genom att prioritera online-teknik. Samtidigt implementerar vi miljövänliga fraktmetoder med återvinningsbara förpackningar som en del av vår planetvänliga strategi. Vi är fast beslutna att ta ansvar för miljön och kontinuerligt främja gröna initiativ.

Material och produktion

Vi prioriterar noggrant material för våra produkter, inklusive bioacetat, som tillverkas av naturliga och biologiskt nedbrytbara råvaror. Detta val minskar vårt beroende av icke-förnybara resurser och minimerar vår miljöpåverkan, samtidigt som vi bibehåller hög kvalitet och komfort

Partnerskap med socialt ansvar

Vi samarbetar med leverantörer och tillverkare som delar våra värderingar om arbetsrätt, rättvisa löner och säkra arbetsförhållanden. På så sätt säkerställer vi att vår verksamhet stöder och respekterar mänskliga rättigheter.

Mer miljövänliga material

Bioacetat

En stor del av våra glasögon är tillverkade av bioacetat, ett mer miljövänligt material som framställs av naturliga råvaror som träflis och bomullsfibrer.

Materialet bryts ned naturligt över tid utan skadliga ämnen, vilket gör det till ett hållbart alternativ till de traditionella plastmaterial som ofta förekommer på marknaden.

Produktionsprocesser

Vi strävar efter att optimera våra produktionsprocesser för att minimera miljöpåverkan, inklusive effektiva fraktmetoder, konsolidering av sändningar och användning av transporter med låga utsläpp.

Vårt mål är att säkerställa en mer hållbar verksamhet och gå mot en grönare framtid, och vi vet att det alltid finns utrymme för förbättringar.

Vi vil være endnu bedre

Dette er blot starten på vores miljøfremmende initiativer. Vores engagement er stærkt, og vi er ivrige efter at fortsætte fremad og dele flere opdateringer med jer.