Glasögon

Hög kvalitet. Lågt pris. Direkt till dig

Lätta glasögon

Miljö- och allergivänliga material

Flexibla bågar

Utvalda material

Se världen i ett nytt ljus:

Luxreaders glasögon

I takt med att tekniken har utvecklats har vi blivit alltmer beroende av prylar som smartphones, surfplattor och datorer för både arbete och fritid. Denna ständiga användning av skärmar har dock lett till en ökning av synproblem, inklusive ansträngda ögon, torra ögon och suddig syn. Studier har visat att långvarig skärmtid också kan störa våra sömnmönster, vilket leder till ytterligare problem med vår syn. Tänk dig det!

Och inte bara det, det blå ljuset från skärmar kan störa den naturliga sömn- och vakencykeln och bidra till närsynthet, ett tillstånd där ögat inte kan fokusera tydligt på avlägsna föremål. Detta har naturligtvis lett till ett ökat behov av glasögon med starkare recept. Fler och fler människor sträcker sig efter billiga glasögon med styrka för att korrigera synproblem som orsakas av skärmanvändning. 

Man kan alltså säga att våra ögon inte har det roligt i vår tid...

...Vad händer sedan? Hur kan vi förhindra att våra ögon blir lidande och ändå ha roligt när vi arbetar, läser eller tittar på våra favoritserier?

Oroa dig inte! Luxreaders är här för att hjälpa dig att hitta perfekta glasögon med styrka online. Ingen anledning till panik: med rätt nyans, form och styrka kommer du att se lika charmig ut som någonsin! Och i slutet av dagen kommer ingenting att kännas så bra som en känsla av komfort snarare än press framför din bok eller datorskärm.

3 par för 699 kr.

Mixa och matcha som du vill

Läsglasögon kan också vara roligt

När vi blir äldre är läsglasögon ett nödvändigt ont som vi lär oss att älska med tiden. Men hur vet du att det äntligen är dags? Ett av de tydligaste tecknen är att du håller böcker och tidskrifter längre bort från ögonen än normalt. Det betyder att dina ögon har allt svårare att fokusera på nära objekt, vilket ofta indikerar att du behöver korrigerande linser för att behålla en klar syn för vardagliga uppgifter.

Om det låter bekant är Luxreaders din nya bästa vän! Våra glasögon med styrka finns i alla stilar, former och färger. Och när det gäller att välja rätt par är allt du behöver vår Try On funktion - prova våra glasögon online för att hitta den bästa passformen för dig.  

När du börjar utforska vår kollektion kan du också utnyttja vårt syntest för att få en uppfattning om vilken styrka du behöver innan du köper glasögon med styrka online. Du kan prova Luxreaders syntest redan nu och få den ungefärliga glasstyrka som passar dig. Att testa din styrka är ett bra sätt att börja!

Blue light glasögon: Ett viktigt inslag i vardagen

Framför allt är vi exponerade för våra skärmar mer än 8 timmar om dagen. Vid det här laget har du säkert hört att blått ljus är dåligt för dig, men vet du vad blått ljus egentligen är? Och hur är det skadligt? Tja, blått ljus är en typ av ljus som finns i det synliga ljusspektrumet. Det avges av solen, liksom av elektroniska apparater som du förmodligen tittar på just nu: smartphones, bärbara datorer och LED-lampor. Och även om det kan ha vissa fördelar att erbjuda, som att förbättra ditt humör och din hjärtrytm i vissa fall, tar det vanligtvis hårt på din syn. Lyckligtvis kan du med Luxreaders skydda dig mot blått ljus med våra blå ljusglasögon med styrka! 

Och det bästa är att de inte bara filtrerar bort det skadliga blå ljuset från elektroniska apparater, utan att du också kan behålla din stil med sin eleganta och fashionabla design. Föreställ dig att du kan arbeta eller spela på dina prylar i några timmar utan att oroa dig för ögonspänningar, huvudvärk och försämrat sömnmönster. Dessutom, ta inte bara vårt ord för det! Ta en snabb titt på kollektionen med blue light glasögon och prova vår stilguide. Inom mindre än 2 minuter och några ärliga svar hittar du ditt perfekta par, som passar din stil!

Solglasögon är mer än en accessoar

Visste du att du kan bära dina solglasögon och ändå ha linser som passar dig? Att du kan koppla av i solen och ändå ha en stor chans att äntligen avsluta kapitlet i din favoritbok? Vi vet och vi är här för att berätta att våra billiga solglasögon med styrka finns i alla former, oavsett om de är en nödvändighet, ett modeuttryck eller en strandessentiell sak. Solglasögon med styrka från Luxreaders är tillverkade med glasögonlinser i anti-scratch, så du kan ta med dem vart du vill utan bekymmer.

Och när det gäller att välja rätt form och färg kan du bära vad som helst så länge du känner dig bekväm! Men det betyder inte att du inte ser bättre ut i vissa former och stilar. Saken är den att kontrasterna i ditt utseende brukar göra stor skillnad. Så om du har ett hjärtformat ansikte ska du ta en titt på våra runda glasögon med styrka. Om ditt ansikte är runt är våra solglasögon med fyrkantig ram en perfekt matchning! Och om ditt ansikte är mer på den ovala och fyrkantiga sidan kommer rektangulära solglasögon att vara dina bästa vänner. 

Om du fortfarande inte är säker på vad vi pratar om och vilken form ditt ansikte har, oroa dig inte! Vi har redan tänkt på det. Besök bara vår prova-på-guide och låt oss göra jobbet åt dig. Slappna av i din stol och prova virtuellt olika modeller i alla tillgängliga färger. Med det kommer din beslutsprocess förhoppningsvis att gå lika snabbt som en blixt.

Behöver du hjälp?

Personlig style guide

Vi förstår att det kan vara en svår uppgift att hitta en stil eller form som passar både ditt ansikte och ditt uttryck. Som tur är finns vi här för att hjälpa dig. Vår skräddarsydda stilguide fungerar som en digital modehjälpare som är redo att leda dig genom vårt hav av färger och former så att du kan hitta det perfekta paret, oavsett om det är runda, klassiska eller ett par funkiga läsglasögon! 

Designad i Danmark

Vi strävar efter att erbjuda ett brett utbud av skandinavisk design genom att hämta inspiration från tidlösa klassiker och mer djärva glasögon.

PROVA VÅRA GLASÖGON HEMMA

Virtuell Try-On

Visualisera ditt framtida par glasögon med vår virtuella spegel och prova glasögonen.

Handla efter form

Kvadrat

Ikonisk

Rektangulär

Runt

Dina frågor om Luxreaders glasögon besvarade

  • Vilka glasögon är på modet år 2023?

    År 2023 är det mode att använda statementglasögon. Detta inkluderar överdimensionerade bågar, djärva geometriska former och vintage-inspirerade modeller som en bra gammal cat-eye. Så gör ett statement med dina glasögon i år. Dessutom ser vi också ett återupplivande av klassiska, retro-stilar som runda ramar. Dessa vintageinspirerade glasögon är perfekta för att ge din look en touch av nostalgi. Och gissa vad? Luxreaders har dem alla!

  • Vad är styrka i glasögon?

    Styrka i glasögon avser receptet, eller hur mycket korrigering som behövs för en persons syn. Den mäts i dioptrier och bestäms av en ögonläkare under en synundersökning. Den varierar beroende på typen av synproblem, till exempel närsynthet eller långsynthet. En närsynt person (myopi) har till exempel en negativ receptbeläggning, vilket innebär att han eller hon behöver glasögon som korrigerar för synen på avstånd. Å andra sidan har en person som är långsynt (hyperopi) en positiv synordning, vilket innebär att han eller hon behöver glasögon som korrigerar närsyntheten.