Glasögonmode 2024

Känslan av nyklippt hår eller ett besök hos kosmetologen. Du känner säkert till den goda känslan av en fantastisk, förnyad look! Har du tänkt på hur glasögon med fyrkantig ram, runda metallglasögon eller kanske glasögon med transparent båge också skulle kunna förändra din look? Kanske undrar du vad som är det aktuella glasögonmodet? Oroa dig inte, Luxreaders har svaret på glasögonmode 2024 

Vilken typ av glasögon är trendiga år 2024?

I år gör vissa populära trender som setts tidigare sin come-back. Runda metallglasögon, pilotglasögon, ikoniska glasögon och karakteristiska detaljer är alla efterfrågade för både dam och herr. Hos Luxreaders kan du hitta många populära bågar i olika former och enfärgade eller mönstrade färger. Om du vågar prova något nytt kan du prova en av de mest framträdande glasögontrenderna just nu, transparenta glasögon, för en mer subtil look.

Ett absolut måste

Genomskinliga glasögon

Glasögon med genomskinlig båge är en snabbt framväxande trend och ett måste bland glasögonmode. Glasögon med transparent båge har varit populära sedan de först dök upp och har burits av kända personer som Sarah Hyland, Matthew McConaughey och Jurgen Klopp. Glasögon med genomskinlig ram passar bra på i stort sett alla ansiktsformer och hudtoner på både män och kvinnor. De är enkla i sig själva och kan matcha vilken outfit som helst för vilket tillfälle som helst. Varken för gammalmodiga eller för flashiga i mängden kan du tryggt bära dem till din kontorslook, på en restaurang eller hemma med vänner och familj. Vår Trondheim Crystal White är en av de populära ramarna och finns i läsglasögon, blue light briller och solglasögon. 

Trender för kvinnors glasögon 

Runda glasögon

Du kanske tänker, är snygga, runda glasögon något för mig? Om du vill att andra ska lägga märke till dig är svaret ja! Retro runda glasögon är lite retro, väldigt chica och väldigt coola och passar till en mängd olika looks, från business till casual. Se vår samling av runda glasögon.

Stylingtips: Runda glasögon är inne, moderna och tidlösa. Bär dem i kombination med klänningar med blommönster, maxikjolar eller byxor. Naturligtvis kan de också passa till en sofistikerad, enkel och traditionell look!

Glasögon med metallram

Om du är minimalistisk eller nybörjare på att bära glasögon bör du prova våra glasögon med metallram. De är tunna, eleganta och diskreta. Kolla in våra populära Tromsø Gold i färger som guld eller stål för ett subtilt utseende!

Stylingtips: Metallbågar passar till alla stilar och till alla tillfällen. Välj den här typen av glasögon modell när du köper ditt första par glasögon så att du kan vara mer experimentell nästa gång.

Ikoniska glasögon

Ikoniska glasögonbågar är perfekta för kvinnor som vill utstråla kraft, stil och klass samtidigt som de tillåter uttryck och personlighet. Oavsett vilken stil du har är ikoniska glasögon en utmärkt stil att prova 2024.

Stylingtips: De ikoniska glasögonen är perfekta att ta med sig överallt eftersom de kan bäras som en fast del av din look. Örebro Dark Turtle är en populär modell som piffar upp vilken outfit som helst.

Trender för glasögon för män 

Runda glasögon

En riktig klassiker för män! Runda glasögon är en trend som ses år efter år för män. Snygga runda glasögon i mörka färger ger en raffinerad, akademisk och maskulin look.

Stylingtips: Det fina med runda glasögon är att du kan bära dem till allt. Kombinera ett par Tromsø Gun med något enkelt som jeans och en t-shirt. Du kan också kombinera dem med en klassisk kostym.

Pilotglasögon

Komplettera din Top Gun-look med ett par pilotglasögon! Ingen garanti, men med ett par Williams pilot solglasögon kommer du känna dig som Tom Cruise. Pilotbågar, även kallade aviators, ger en smart look med en modern finish. Hitta dina aviator glasögon med blue light filter, läsglasögon och solglasögon.

Stylingtips: För en äkta Tom Cruise-look kan du skaffa pilot glasögon. Glasögonen med metallram fungerar bra med avslappnade kläder. Överväg att kombinera dem med ett par chinos och en knäppt skjorta.

Glasögon med fyrkantig ram

Du kan aldrig göra fel med en tidlös glasögon silhuett som den fyrkantiga! Vår bästsäljande modell, Oslo Black, är de bästa fyrkantiga glasögonen som passar till allt du bär! En klassisk, lättsam form som kommer att stå sig i glasögon modets tid.

Stylingtips: De här formerna är idealiska för alla ansiktsformer och stilar och ger personlighet och definition till din look. Se vår kollektion av fyrkantiga läsglasögon, glasögon för blue light och solglasögon. 

Vilka glasögon passar mig?

Är du redo att utforska vår kollektion av trendiga glasögon, även för dig med grått hår? Oavsett vilken stil eller färg du letar efter har vi det perfekta paret läsglasögon, blåsljus glasögon eller solglasögon för dig!

Använd vår virtuella provning för att prova glasögonen och använd vår stilguide för att ta reda på vilka glasögon som passar dig bäst. Du kan också läsa 6 tips för att hitta de perfekta glasögonen online.

Glasögon är en personlig accessoar. Du känner nu till de senaste glasögon trenderna och hur glasögon ger intryck av dig och din stil. Du vet vad du kan bära, sätt inga gränser. Du behöver inte välja bara ett par glasögon, du kan hitta många smarta glasögon hos Luxreaders.