Hur man hittar de perfekta glasögonen för grått hår

- En komplett guide

Som ordspråket säger: "Ju äldre du blir, desto klokare blir du". Och med den visdomen kommer insikten att grått hår är en naturlig del av åldrandet, och medan vissa väljer att färga håret för att dölja de irriterande silverstråna, omfamnar andra sina gråa lockar. Men oavsett om du försöker dölja ditt gråa hår eller visa upp det med stolthet är en sak säker: rätt par glasögon kan göra hela skillnaden. Det finns en stor fördel med att ha grått hår när du väljer dina snygga glasögon: dina alternativ är oändliga! Du kan välja alla typer av ramar eftersom grå hårfärg inte krockar med någon ramfärg.

Om du letar efter glasögon som kompletterar ditt gråa hår bäst bör du dock tänka på vilken typ av grå färg ditt hår har.

Glasögon för "salt och peppar" hår

Det finns många olika typer av grått hår, så vi måste undvika att generalisera grått hår när vi väljer de perfekta glasögonen. Och när du ska välja rätt glasögon kan du antingen välja bågar som har samma färg som ditt gråa hår, eller så kan du välja en kontrasterande färg. Många av oss har en salt- och pepparfärgning av grått hår. Om du till exempel har salt och peppar-hår kan du välja ramar som är på den mörkare sidan, som svart eller sköldpaddsskal. Detta hjälper till att skapa en kontrast mellan ditt hår och dina glasögon och får ditt gråa hår att verkligen framträda.

Glasögon för ljusgrått hår

Har du ljusgrått hår kan du tillåta dig själv att vara lite mer äventyrlig med ditt val av glasögon.

Djärva, livfulla färger kommer verkligen att sticka ut mot ditt ljusgrå hår, så var inte rädd för att experimentera med olika nyanser. Och om du letar efter en mer diskret look är nudefärgade toner alltid ett säkert val.

Glasögon för mörkt grått hår

Om du har mörkt grått hår har du också många alternativ när det gäller att välja rätt glasögon. Nästan vilken färg som helst passar till dina mörkgrå lockar, så experimentera gärna.

Många tror att svarta ramar är det enda sättet att gå om du har grått hår, men det är inte nödvändigtvis sant. Om du vill att dina glasögon ska sticka ut kan du prova ett par i ljusa färger eller till och med ett mönstrat par. Se bara till att ramarna inte är för överväldigande, annars kommer de att överrösta din look.

Oavsett vilken typ av grått hår du har finns det ett par glasögon som hjälper dig att se bra ut. Så var inte rädd för att experimentera tills du hittar den perfekta stilen för dig.

Luxreaders har ett praktiskt virtuellt prova-på-verktyg som du kan använda för att upptäcka hur du skulle se ut i många av våra glasögonbågar med hjälp av din webbkamera antingen på ditt skrivbord eller din mobila enhet. Håll utkik efter knappen "Virtually Try On" när du bläddrar bland våra danskdesignade glasögon på webbplatsen och kollar hur våra glasögon skulle se ut på dig.

Glasögon för silverfärgat hår

Om ditt gråa hår har en touch av silver kan du prova ramar som också är silverfärgade. Det hjälper till att skapa en enhetlig look. Om ditt gråa hår är mer silverfärgat kanske du vill prova ramar som är lite ljusare i färgen, som vitt eller grädde. Dessa färger hjälper till att mjuka upp din look och ge dig ett mer mjukt utseende. Du kan också experimentera med olika former och storlekar på ramar för att hitta det perfekta paret för dina silverlockar.

Om du inte är säker på vilken färg på glasögon som passar dig bäst är vårt expertteam naturligtvis alltid glada att hjälpa dig. Du kan också kolla in de senaste glasögontrenderna för att få lite inspiration när du väljer ditt nästa par glasögon.

Glasögon för kort grått hår

Om du har kort grått hår kan du välja ramar med en djärv färg eller en unik form för att komplettera hårets svala ton. Några bra alternativ för den här hårfärgen och längden är sköldpaddor, röda och blå ögonramar. Å andra sidan kan överdimensionerade glasögon eller glasögon med metalliska accenter tvätta ut dina drag. När du letar efter glasögon, tänk på hur de kompletterar inte bara din ansiktsform utan även dina vackra gråa lockar.

Vilka glasögon passar bra till grått hår?

När du har bestämt dig för vilken färg som passar till din typ av grått hår är det dags att hitta den glasögonstil som du föredrar. Gillar du ett mer traditionellt utseende eller är du ute efter något lite mer modernt?

Om du vill hålla det enkelt och klassiskt, satsa på ett par ovala eller runda bågar. Men om du känner dig lite mer äventyrlig kan du prova ett par rektangulära bågar.

När du har övervägt alla dessa faktorer kommer du garanterat att hitta det perfekta paret glasögon för ditt gråa hår.

Oavsett vilken typ av glasögon du väljer, kom ihåg att det viktigaste är att hitta ett par som får dig att känna dig självsäker och snygg. Grått hår är trots allt vackert i alla åldrar!

Grått hår kan vara vackert i alla åldrar...

...och med rätt glasögon kan du motverka alla tecken på åldrande. På Luxreaders är vi säkra på att du hittar det perfekta paret glasögon som inte bara förbättrar din syn utan också får dig - beroende på ditt syfte - att se yngre och snyggare ut. Så vänta inte - bläddra igenom vårt breda utbud av läsglasögon, blåsljusglasögon och solglasögon redan idag!

Glasögon som kompenserar för grått hår

Har du någonsin lagt märke till hur glasögon kan förändra någons utseende helt och hållet? De kan få en person att se smartare, mer seriös ut eller till och med ge en touch av chic sofistikering. Men glasögon kan också ha en kraftfull effekt på grått hår, särskilt genom att kompensera det. Genom att välja bågar i komplementära färger kan glasögon för grått hår skapa en illusion av fyllighet och djup i håret. Dessutom kan glasögon med djärva mönster dra uppmärksamheten bort från eventuella glesa silverstrån. Så för dem som vill dölja sitt gråa hår utan att behöva ta till färgämnen eller förlängningar kan glasögon vara den perfekta lösningen. Och bonus - de ger också de funktionella fördelarna av förbättrad syn! Så varför inte prova glasögon för grått hår och se hur de förändrar din totala look.

Vilken färg på glasögonbågar får dig att se yngre ut?

Glasögon är vanligtvis ett nödvändigt tillbehör för dem som har dålig syn, men de kan också förbättra ditt allmänna utseende. När det gäller att få dig att se yngre ut, tenderar glasögon med varmtonade bågar att vara mer smickrande. Nyanser som guld, brunt och rött kan komplettera grått hår och ge en livlig färgklick i ansiktet. Ett annat alternativ är att välja glasögon med genomskinliga bågar eller pastellfärgade bågar, som har en mjukare och mer delikat look. I slutändan beror de bästa glasögonen för att få dig att se yngre ut på dina unika drag och din hudton - prova olika stilar innan du bestämmer dig för ett specifikt par. I slutändan är det viktigt att du känner dig säker och bekväm med dina glasögon - de ska förstärka din naturliga skönhet, inte förändra eller maskera den helt och hållet. grått hår kan vara vackert i alla åldrar, och med rätt glasögon kan du kompensera för alla tecken på åldrande. På Luxreaders är vi säkra på att du hittar det perfekta paret glasögon som inte bara förbättrar din syn utan också får dig - beroende på ditt syfte - att se yngre och snyggare ut. Så vänta inte - bläddra igenom vårt breda utbud av läsglasögon, blåsljusglasögon och solglasögon redan idag!

Handla efter form

Rektangulär

Runda

Kvadrat

Ikonisk