Hitta dem perfekta

SOLGLASÖGONEN

Våren är här och sommaren närmar sig med stormsteg. En kall dryck vid vattnet och en varm sommarbris. Låter det bra? Självklart, men glöm inte bort ett par snygga solglasögon, som är ett måste under en fin, solig sommardag.

De skyddar inte bara dina ögon och minskar rynkorna, utan är också en del av din outfit! Du kan hitta många olika stilar hos Luxreaders, så låt dig inspireras av den här solglasögonguiden innan du utforskar våra kollektioner, där du hittar de perfekta nyanserna för de långa, soliga dagarna.

Vilka solglasögon är moderna?

Vi har gissat det - du vill ha ett par solglasögon som passar din stil, sitter bekvämt och är moderna. Precis som allt annat inom modebranschen handlar det om att hitta ett par snygga glasögon som uttrycker din stil.

Letar du efter ett par solglasögon med färg, eller är du mer för ett par klassiska och diskreta solglasögon ska du fortsätta läsa! Vi har tidlösa solglasögonstilar som vi vet att du kommer att gilla även nästa år.

Solglasögon med styrka

Solglasögon med styrka är ett två-i-ett-glass. Alla med en förkärlek för att läsa i solen känner till ett eller flera lager av glasögon där man först bär läsglasögon och sedan sätter solglasögon ovanpå läsglasögonen.

Lyckligtvis är det enkelt att slippa det krånglet - du behöver bara satsa på ett par solglasögon med styrka! Förutom att fungera som dina vanliga läsglasögon på soliga dagar är solglasögon med styrka geniala att ta med sig överallt. Våra solglasögon med styrka är tillverkade med glasögonlinser i anti-scratch, så ta gärna med dina glasögon till stranden utan bekymmer!

Vilka solglasögon passar mitt ansikte?

Ja, hur är det nu igen...? Förra året kanske du hade runda glasögon, och året efter upptäckte du att de rektangulära glasögonen bara var bättre för dig. Du är inte den enda som undrar vilken form som passar dig. Med vår snabbguide för att hitta din ansiktsform kommer du snabbt att bli klokare:

1. Börja med att dra tillbaka håret.

2. Placera ansiktet mot en spegel och titta rakt fram.

3. Titta på din övergripande ansiktsform och konturerna i ansiktet och hårlinjen.

4. Jämför ritningen vilken form som ligger närmast din ansiktsform.

Är du redo att hitta de perfekta solglasögonen? Läs vidare för att ta reda på vilka solglasögon du ska välja. Form och färg har mycket att säga när det gäller att uttrycka din stil.

Solglasögon för ovalt ansikte

De flesta människor har en oval ansiktsform. Kännetecknen är avrundad hårkant och käke. Om du har ett ovalt ansikte har du tur, för det innebär att du i stort sett kan bära de flesta solglasögon oavsett glasögonens form. Leta efter en stil som passar ditt ansiktes bredd, utan att glasögonen blir för små eller för stora. Ramen bör vara lika bred som den bredaste punkten i ditt ansikte, vilket gör att du ser bra ut från alla vinklar.

Leta efter rektangulära eller fyrkantiga solglasögon. Vår modell Skagen kommer att vara ett utmärkt val för dig. 

Solglasögon för runda ansiktet

Om ditt ansikte är nästan lika högt som brett har du ett runt ansikte. Med ett runt ansikte ska du välja ett par solglasögon som framhäver dina mjuka drag. Vi rekommenderar att du väljer ett par fyrkantiga solglasögon, och gärna lite breda. Det får ditt ansikte att verka smalare och skapar harmoni i dina ansiktsdrag.

Våra populära glasögon, Lidköping, kommer att vara bra för ditt ansikte, och du kan ta en titt på vårt urval av fyrkantiga glasögon.

Solglasögon för fyrkantigt ansikte

Om du har ett mer markerat käkparti än vanligt är ditt ansikte fyrkantigt. Ett markerat ansikte ser bra ut med solglasögon som mjukar upp kanterna. Vissa fyrkantiga ansikten kan bära tunga ramar, medan tunna ramar kan vara bättre för andra. Det finns skillnader i fyrkantiga ansiktsformer, men ett generellt bra erbjudande för en smart solglasögon för dig med fyrkantig ansiktsform är en av våra bästsäljande modeller, Tromsø.