Glasögon på ett hållbart sätt

Vi är på väg mot en hållbar framtid. Vi strävar efter att göra vår del för att minska den negativa påverkan på vår planet. En central del är att kommunicera och säkerställa medarbetarnas engagemang.

Hållbarhet

Låt oss vara helt ärliga: Att driva ett online-företag och sträva efter att göra kundupplevelsen bekväm och samtidigt leva upp till hållbara förväntningar är en resa i sig själv. Men det är en resa som vi absolut är redo att ta oss an.

Faktum är att vi har varit på den ett tag. Med en grupp hängivna medarbetare som är engagerade i att göra vår Luxreaders community mer hållbar - är vi glada att äntligen kunna dela den med dig. Välkommen till det Gröna teamet.

En stärkt gemenskap

Gröna teamet är en gemenskap som har bildats för att genomföra ansvarsfulla val och långsiktiga initiativ. Genom att genomföra ett hållbart initiativ varje månad och dela det på våra plattformar vill vi skapa medvetenhet om hur vår online-verksamhet kan förbättras. 

"Målet är att främja hållbarhet inom företaget med initiativ som kan sträcka sig från personliga mål som att cykla till jobbet och minska intaget av kött, till större mål i värdekedjan för att stödja att vidta åtgärder mot klimatutmaningar."

Julius, Country Marketing Assistant för Nederländerna och ledare för Gröna teamet.

Utveckling av hållbarhet

Som onlineföretag kan vi minimera pappersanvändningen. Det verkar självklart att anamma online-tekniken och sträva efter att använda mindre papper för att förhindra avskogning. 

Vår virtuella provning och våra vägledande syntester är högteknologiska lösningar som vi har infört för att minimera onödiga returer och därmed minska det miljömässiga fotavtrycket. 

När det gäller produktionen av våra glasögon letar vi alltid efter sätt att förbättra oss. I syfte att göra vår design så hållbar som möjligt innehåller våra bågar av cellulosaacetat förnybara material som är biologiskt nedbrytbara. Detta innebär att våra glasögon i acetat lättare bryts ned i slutet av sin livslängd och är därför bättre för vår planet. Dessutom minskar vårt beroende av icke förnybara resurser. Lika viktigt är att alla våra produkter är veganska och cruelty-free. 

Vi har åtagit oss att erbjuda önskvärda ramar genom tidlös, funktionell design och långvarig kvalitet. De filtfodral som våra glasögon levereras i är noggrant tillverkade av förnybara och hållbara material.  

Från oss till dig i miljövänliga förpackningar

Vi är stolta över att kunna säga att vi har tagit bort mellanhänder i vår värdekedja, eftersom detta är en viktig förändring när det gäller att minska koldioxidbelastningen. Det innebär att vi kan förkorta vägen från produktion till konsument. När vi skickar ditt paket använder vi förpackningar av 100 % återvunnet material. Med förpackningar som passar exakt den mängd beställda glasögon förhindrar vi överkonsumtion.

Vi måste flyga in delar av våra produkter från hela världen. Vårt framtida uppdrag är att få våra försändelser levererade med tåg eller fartyg. När produkterna anländer till vårt lager kommer de i så stora mängder som möjligt för att minimera koldioxidutsläppen.

Bruna spräckliga och silvriga runda glasögon ligger på ett beiget bord

Små steg, stor förändring

Vi vet att det alltid finns utrymme för förbättringar. Att vara ett hållbart, etiskt varumärke inom optikbranschen kan vara svårt att omsätta i praktiken. Med vår begynnande rörelse mot hållbarhet strävar vi efter att visa äkta omsorg. Genom att prata om våra produkter, material, affärsmetoder och de människor vi samarbetar med arbetar vi hårt för att föra vår talan. Vi tror att medvetenhet och konsekvens är nyckeln till att skapa en verklig och bestående inverkan. Vill du ansluta dig till oss? Följ oss på Instagram och lär känna oss mer. 

Vi strävar efter att ta positiva steg framåt och vi ser detta som en spännande resa som vi vill dela med dig. Saker och ting förändras snabbt, vilket innebär att vi kanske inte alltid känner till den senaste lösningen på en fråga inom vårt varumärke eller vår bransch. Om du har sett eller hört talas om något som du tycker att vi skulle kunna - eller borde - undersöka vill vi gärna höra av dig. Hör av dig till oss på hej@luxreaders.se