Bästa sminktips för glasögonbärare

Så här gör du ögonmakeup med dina glasögon

Om du bär glasögon vet du hur svårt det är att hitta den perfekta sminklooken som kompletterar dina glasögonbågar. Även om glasögon kan vara en snygg accessoar kan de också utgöra en utmaning när det gäller att applicera smink. Men oroa dig inte - med lite kunskap och lite övning kan du med självförtroende rocka vilken sminklook som helst med dina glasögon.

Även om det ibland kan kännas som ett hinder att bära glasögon när det gäller ögonmakeup, visar de här tipsen hur du med självförtroende och utan problem kan integrera dina glasögon i din sminkrutin, särskilt när det gäller ögonmakeup för glasögonbärare.

Hur sminkar man sig när man har glasögon?

Om du bär glasögon dagligen har du kanske märkt att vissa sminkmetoder inte fungerar lika bra med dina glasögon. Till exempel kan tjocka ögonbryn eller fet eyeliner döljas av glasögonbågarna och göra dem svårare att se. Men låt inte dina glasögon hindra dig från att experimentera med din makeup! Här är några tips om hur du kan använda ögonmakeup med dina glasögon, oavsett om du bär läsglasögon, blåglasögon eller receptbelagda glasögon.

Tips 1: Använd en lättare touch

När det gäller ögonbrynen bör du använda ljusa, naturliga nyanser så att glasögonen sitter bekvämt i ansiktet utan övervikt. Detta är särskilt viktigt om du bär läsglasögon, eftersom den extra vikten av tjockare ögonbryn kan göra att glasögonen glider ner i näsan. För en naturlig, polerad look kan du använda en brynpenna eller ett puder för att fylla ut eventuella glesa områden och sedan borsta igenom ögonbrynen med en spolborste för att blanda och forma dem.

Tips 2: Mindre är mer - tunna ut linjerna

När det gäller eyeliner, välj tunna, exakta linjer i stället för tjocka, djärva linjer. Detta hjälper dig att definiera dina ögon utan att vara för överväldigande eller distraherande. Om du har svårt att applicera eyeliner med glasögonen på kan du försöka använda en tunn pensel eller en flytande liner med en fin spets. Det ger dig mer kontroll och gör att du kan skapa exakta linjer.

Tips 3: Neutrala nyanser är det som gör susen

När det gäller ögonskugga bör du undvika mörka nyanser som kan smälta in i glasögonbågarna. Välj i stället ljusa, skimrande nyanser som fångar ljuset och drar uppmärksamheten till dina ögon. Neutrala nyanser som beige, taupe och champagne är alltid ett säkert kort, men var inte rädd för att experimentera med färgklickar som roséguld eller mjuka pastellfärger. Se bara till att blanda ögonskuggan väl för att undvika hårda linjer eller ojämnheter.

Tips 4: Använd en spegel med förstoring

Om du har läsglasögon kan du överväga att använda en förstoringsspegel för att lägga smink. Det hjälper dig att se på nära håll och applicera sminket mer exakt. Du kan också investera i ett par läsglasögon specifikt för sminktillämpning, vilket kan vara till hjälp om du har svårt att se små detaljer.

Om du letar efter de perfekta läsglasögonen för att komplettera din sminkrutin har du många alternativ att välja mellan. Luxreaders Adams Black är ett toppval, med en fyrkantig ram med en lätt avbruten ögonbrynslinje.Genom att följa dessa enkla tips kan du rocka din ögonmakeup med självförtroende - även när du bär glasögon!

Hur kan jag bära mina glasögon utan att förstöra mitt smink?

En av de största utmaningarna med glasögon är att se till att sminket sitter på plats hela dagen, särskilt när det gäller smink för glasögonbärare. Nedan ger vi några tips för att hålla din makeup fräsch och felfri...

Använd en primer innan du applicerar din foundation

Detta hjälper till att hålla sminket på plats och förhindrar att det kladdar eller smetas på glasögonen. Använd puder för att lägga din makeup. Det hjälper det att hålla sig på plats och hindrar det från att överföras till linserna.

Fixera din makeup med en fixeringsspray eller ett puder

Detta hjälper till att låsa in sminket och förhindrar att det överförs till glasögonen. Undvik att använda feta eller oljiga produkter, eftersom de kan få sminket att glida av ansiktet och ner på glasögonen. Välj i stället återfuktande, oljefria produkter som inte orsakar kladd.

Ta med dig dina glasögon när du handlar smink

Detta hjälper dig att välja rätt nyanser och texturer som inte kommer att döljas av dina ramar.

Det är exakt den stil som erbjuds av Luxreaders Miller Gold. De här glasögonen är designade i Danmark och tillverkade av lättviktigt rostfritt stål och har laserskurna fronter i ett stycke, vilket eliminerar fula svetsar och skarvar. Metallserien har flexibla tinningar som kan justeras för att passa bekvämt runt huvudet, och tinningspetsarna är gjorda av silikon för att hålla glasögonen på plats.Som körsbäret på toppen kommer de anspråkslösa ramarna från Miller Gold att framhäva din makeup på en helt ny nivå.

Vilken typ av smink passar bra med glasögon?

Det finns inga fasta regler för vilken typ av smink som passar bra med glasögon, men det finns några allmänna riktlinjer som du kan följa för att framhäva dina drag och komplettera dina glasögonbågar:

Välj en djärv läppfärg för att balansera glasögonbågarna. Ett knallrött eller fuchsia läppstift kan verkligen göra ett statement och dra uppmärksamhet till din mun.

Experimentera med olika ögonskuggor och tekniker för att hitta vad som fungerar bäst för dig när det gäller att bära ögonmakeup med glasögon. Vissa tycker att rökiga ögon ser bra ut med glasögon, medan andra föredrar en mer naturlig, subtil look.

Var inte rädd för att prova olika sminklooks! Med lite experimenterande och lite övning kommer du att hitta vad som fungerar bäst för dig och dina glasögon när det gäller ögonmakeup för glasögonbärare.

Slutsats

Att bära ögonmakeup med glasögon behöver trots allt inte vara ett besvär. Med de här tipsen i åtanke kan du tryggt och felfritt införliva dina glasögon i din sminkrutin och rocka vilken look som helst. Låt inte dina glasögon hindra dig från att experimentera med din ögonmakeup och prova nya looks - ha kul och var kreativ!

På Luxreaders är vi stolta över att kunna förvandla dina bekymmer med kombinationen smink och glasögon till något som faktiskt gör fantastiska saker för din look. Med ett brett utbud av snygga och funktionella läsglasögon att välja mellan kan du hitta det perfekta paret som kompletterar din makeup och hjälper dig att se klart på samma gång. Så tveka inte - börja experimentera med din makeup och dina glasögon idag och se hur fantastisk du kan se ut!