Att välja glasögon efter hårfärgen

Välkommen till vår artikel om att matcha din hårfärg och dina glasögon. Den rätta kombinationen av dessa två element kan ta din look till nya höjder, så du vill nog vara uppmärksam! Vi kommer att diskutera hur nyansen på dina glasögon (oavsett om det är läsglasögon eller solglasögon) ska komplettera din hårfärg, samt de senaste trenderna inom glasögonmode som får dig att se ut på ditt allra bästa.

Vilken typ av glasögon passar till din frisyr?

Det goda nyheterna är att det finns några tips och tricks som kan hjälpa dig att hitta det perfekta paret glasögon som passar din stil. Från djärva blåljusglasögon till ömtåliga stilar finns det ett par för alla. Oavsett om du har långt, kort, lockigt eller rakt hår, har vi dig täckt.

Vi kommer att prata om de olika glasögonstilarna som fungerar bäst med olika hårtyper, samt några allmänna tips och rekommendationer för att hitta det perfekta paret.

Så, oavsett om du är en trendig modepionjär eller en klassisk minimalist, gör dig redo att rocka dina glasögon med självförtroende och stil! Låt oss dyka in och hitta det perfekta paret glasögon som passar din frisyr.

Rött hår

Är du en stolt rödhårig som letar efter det perfekta paret glasögon som kompletterar ditt eldiga hår? Sök inte längre! Du kan inte gå fel med varmt tonade bågar som orange, guld eller brun. Dessa toner kan förstärka den naturliga värmen i din hårfärg. Med dessa typer av glasögon för rödhåriga kommer du skapa en sammanhängande och balanserad look på nolltid.

Och när det gäller hudton beror det på om du är en cool eller varm typ. Ser silver smycken bättre ut på dig än guld? Då bör du titta på pastellfärger och blått när det gäller att köpa bågar. Men om du är mer på den varmare sidan, välj brun eller orange.

Blond

Om du är blond finns det några saker du bör tänka på. De bästa färgade glasögon för blondt hår och blå ögon är de varmt tonade bågar som guld, brun eller sköldpaddsskal. De skapar en naturlig och harmonisk look som förstärker din hårfärg. Å andra sidan kan kallt tonade bågar skapa en stark kontrast som kanske inte är lika smickrande.

Var inte rädd för färger! Glasögon för blondt hår behöver inte vara tråkiga. Blonda ser utmärkta med gröna eller blåa bågar. Dessa färger skapar en komplementär kontrast som kan göra hårfärgen ännu mer framträdande. Så om du känner dig modig, satsa på ett par glasögon med ljusa bågar i nyanser av grönt eller blått.

Mörkt hår

Mörka bågar, såsom svarta eller djupbruna, skapar en stark och slående kontrast med mörkt hår. Tortoiseshell-glasögon kan också komplettera mörkt hår och lägga till en touch av värme och textur till din look. Om du känner dig äventyrlig kan glasögon i starka eller metalliska färger, såsom rött eller guld, lägga till en djärv och lekfull element till din outfit.

När det kommer till hudton, glasögon som kompletterar både din hårfärg och hudton skapar en harmonisk och balanserad look. Om du har en varm-tonad hud, kan guld eller bruna bågar förstärka den naturliga värmen i din hudton. Om du har en kall-tonad hud, prova bågar i silver och blått, eftersom de kan skapa en slående kontrast.

Grått hår

Rockar du grått hår? Vi älskar det! Glasögon för grått hår ser bäst ut i silver, grått eller vitt. Det skapar en klassisk och tidlös look som kompletterar grå hårfärg. Varmtonade bågar som guld eller brunt kan också lägga till en touch av värme till din hudton och skapa en balanserad look.

När det kommer till form och stil på glasögonen, kan runda bågar mjuka upp angulära drag och skapa en mer harmonisk look, medan angulära bågar kan lägga till definition och struktur till ansiktet. Ta en titt i spegeln och hitta en ram som balanserar dina drag och förbättrar din naturliga skönhet. Och om du fortfarande behöver hjälp, gå efter en komplett guide för att hitta det perfekta paret!

Hårstil

Kvinnor

Beroende på längd, textur och lager i ditt hår kan vissa bågar vara mer smickrande än andra. För kvinnor med kort hår kan glasögon med en djärv eller geometrisk form lägga till struktur och definition till ditt ansikte. Katteögon-glasögon skapar också en lekfull och feminin look.

För dem med långt hår kan glasögon med en rundad eller oval form komplettera mjukheten och femininiteten i din frisyr. Kvadratiska eller rektangulära bågar skapar en slående kontrast och lägger till definition till dina drag.

När det kommer till uppsättningar, kan läsglasögon för kvinnor med en delikat och lättviktig ram skapa en mjuk och elegant look. Överdimensionerade bågar kan också lägga till en touch av drama och göra ett uttalande.

Män

Att kombinera stil är en konst, och att styla mäns frisyrer med glasögon är inget mindre än det. Kort hår i kombination med klassiska och tidlösa former som runda eller rektangulära kan skapa en sofistikerad och professionell look. Pilotglasögon kan också lägga till en touch av maskulinitet och skapa en djärv och äventyrlig look.

För de med medium-långt hår kan mäns glasögon med en stark och vinklad form lägga till struktur och definition till ditt ansikte. Glasögon med en djärv och tjock ram skapar alternativt en trendig och stilfull look.

Sist men inte minst, för de med långt hår kan glasögon med en delikat och lättviktig ram komplettera mjukheten i din frisyr. Runda eller ovala glasögon skapar också en klassisk och tidlös look.

FAQ

 • Kan jag bära glasögon i en annan färg än mitt hår?

  Ja, det kan du! Men se till att välja en färg som kompletterar ditt hår och hudton för att skapa en balanserad och harmonisk look.

 • Hur matchar jag färgen på mina glasögon med min personliga stil?

  Det bästa sättet är att ta en titt på din garderob. Om du vill vara mer äventyrlig med din look kan ett par trendiga färgade glasögon hjälpa dig att göra en statement. Om din stil är mer avslappnad, välj minimalistiska glasögon.

 • Kan jag bära djärva glasögonbågar med vilken frisyr som helst?

  Ja, det kan du! Djärva glasögonbågar kan lägga till en touch av personlighet och stil till vilken frisyr som helst. Men det är viktigt att välja en båge som balanserar dina drag och förbättrar din naturliga skönhet.

 • Hur vet jag vilken färg på glasögon som passar mig?

  Det bästa sättet att hitta glasögonbågar som passar din personliga stil är att prova olika stilar, former och färger. Eller läs den här artikeln igen!

 • Kan glasögon förstärka mina ansiktsdrag?

  Ja, glasögon kan förstärka dina ansiktsdrag genom att lägga till definition, struktur eller mjukhet till ditt ansikte. Att välja rätt form och stil på glasögon kan skapa en mer balanserad och harmonisk look.